Gartner & Awards

Toepassing wint DCM Award – Documentmanagement, case management

Als eerste organisatie in Nederland nam Bouwinvest vorig jaar de 360° software van Digitt in gebruik. Digitt heeft 360° for Business met de modules Core, Board & Council Management ingezet. De toepassing is door Digitt geleverd inclusief Outlook-, Office- en Windows verkenner-integratie en een PDF Converter. 360° ondersteunt onder meer de iPad als device. De toepassing van Digitt’s 360° software bij Bouwinvest is nu al bekroond met de DCM Award 2016 voor documentmanagement, case management, zaakgericht werken.

Bouwinvest – de gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers – heeft heel bewust voor 360° gekozen omdat dat systeem in eerste instantie speciaal voor de overheid is ontworpen. “Het heeft dus alle mogelijkheden in zich voor ingewikkelde besturen die moeten voldoen aan veel regelgeving en tegelijk informatie makkelijk moeten kunnen ontsluiten en afschermen”, stelt beheerder en directiesecretaris Martijn Kraijer.

360° komt de samenwerking ten goede
Bouwinvest vergadert nu in de digitale omgeving van 360°. Het maken, vastleggen, ordenen,  distribueren, verwerken, vinden en beheren van de documenten is vergemakkelijkt en versneld. Verantwoording van besluiten – van belang voor interne en externe toezichthouders – is eenvoudig digitaal te realiseren. Martijn Kraijer: “Met de inrichting van 360° kan de bestuurlijke besluitvorming van Bouwinvest veel efficiënter verlopen.”
Na de ingebruikname van de Board & Council-module is ook het 360° documentmanagement­systeem geïmplementeerd. De HR-afdeling nam als eerste het documentmanagementsysteem in gebruik. De informatie van die afdeling is privacygevoelig. Met het 360° documentenmanagement­systeem kun je zelf beslissen welke informatie je afschermt. Het delen van informatie met bijvoorbeeld een manager kan precies op maat. In het systeem is sprake van gedeelde workflows. Dat betekent dat medewerkers van bepaalde afdelingen elkaar niet over en weer via de mail op de hoogte hoeven te brengen. De gebruikers en beheerders van 360° vinden unaniem dat het systeem de samenwerking ten goede komt.

Frank van der Heijden, business proces analist bij Bouwinvest: “Wat ik erg goed vind aan het 360°-systeem is, dat je als medewerker het inzicht krijgt dat je niet zozeer informatie creëert ten behoeve van jezelf als wel voor de gehele organisatie. Het systeem dwingt iedereen om in dezelfde structuur te werken. Hierdoor ontstaat een bewustwording dat het loont om uniform om te gaan met informatie.”

Sinds de implementatie van de 360° software bespaart de organisatie veel tijd en geld. De concentratie op de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt is daardoor alleen maar toegenomen.

DCM Award
“Dit is een prachtig voorbeeld van een applicatie waarbij duidelijk wordt dat het niet alleen draait om digitale opslag, maar juist om volledig digitaal werken”, zei John de Waard, voorzitter jury DCM Awards, tijdens de Awards-uitreiking. “Hier wordt getoond hoe een goede implementatie van zaakgericht werken (ZGW) zijn vruchten afwerpt.”
“De toekenning van de DCM Award onderstreept de kracht van de toepassing van Digitt’s 360° software bij Bouwinvest. Een project met grote uitdagingen dat met veel succes is afgerond en nu ook met trots is gepresenteerd en erkend”, 
concludeert Barry Bakker, algemeen directeur Digitt.

Award winning!

Digitt is de Nederlandse distributeur van 360°software van Tieto (voorheen) Software Innovation. Van 2011 tot en met 2015 was Software Innovation onderdeel van Gartner’s Magic Quadrant voor Enterprise Content Management (ECM). Gartner is een Amerikaans onderzoekbureau op het gebied van ICT oplossingen en innovatie en vergelijkt alle ICT-leveranciers op uitgebreide zaken zoals functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, innovatie, integratie en kosten. Toen Tieto Software Innovation overgenomen heeft is besloten om niet meer mee doen aan het ECM Quadrant. Dit neemt niet weg dat de software van Tieto groot genoeg is om deel te nemen aan dit internationale onderzoek.

Digitt heeft in 2017 de DCM award gewonnen voor de implementatie van digitaal informatie management.

Een vakjury vertelde het volgende erover:

“Dit is een prachtig voorbeeld van een applicatie waarbij duidelijk wordt dat het niet alleen draait om digitale opslag, maar juist om volledig digitaal werken”, zei John de Waard, voorzitter jury DCM Awards, tijdens de Awards-uitreiking. “Hier wordt getoond hoe een goede implementatie van zaakgericht werken (ZGW) zijn vruchten afwerpt.”

Wij als Digitt scheiden ons af van de rest doordat wij niet een DMS inrichten, wij richten een systeem in gebaseerd op je werkprocessen waarin je gestructureerd informatie kunt opslaan. En als jonge ondernemer steek ik veel tijd in de klanten met wie ik deze samenwerking aanga. Ik wil keihard vechten en werken voor mijn klanten want ik wil dat we samen slagen! Durf jonge ondernemers dus ook een kans te geven wanneer je een partner gaat kiezen, met of zonder DCM award, ik durf te stellen dat wij ons kunnen meten aan de grotere organisaties in de business.


BENOEMING SOFTWARE INNOVATION IN HET GARTNER ECM MAGIC QUADRANT:

In 2013 werd Software Innovation opgenomen in Gartner's 'Magic Quadrant voor Enterprise Content Management' voor het derde achtereenvolgende jaar. Software Innovations strategie van de ontwikkeling van sectorspecifieke systemen op het SharePoint-platform heeft het bedrijf onder de nichespelers in Gartner's Magic Quadrant geplaatst. De combinatie van niche ECM-toepassingen en Microsoft SharePoint is uniek in de markt.

Productlancering en Awards Noorwegen 2013

• In juni 2013 is Software-innovatie bekroond door Microsoft met de titel: Publieke Sector Partner van het jaar 2013. In een concurrentie met meer dan 80 internationale IT-leveranciers werd door een vastgestelde jury door Microsoft bepaald dat het Noorse bedrijf zich heeft onderscheiden met uitstekende ontwikkeling in de publieke sector en investeringen in toekomstgeoriënteerde digitale toepassingen. Software Innovation is een ‘early adopter’ van nieuwe Microsoft-technologie, in hun toepassingen voor de overheidssector, met inbegrip van cloud-gebaseerde diensten, de ontwikkeling van apps voor Windows 8 en expansie in Microsoft Office en SharePoint 2013. Het bedrijf is ook Software Provider van het jaar 2013 benoemd door Microsoft Noorwegen.

• De belangrijkste focus van het voorgaande jaar is productlancering en gebruiksvriendelijkheid, onder meer door een nieuwe touch-based app voor documentbeheer op Windows 8 telefoons en tablets, en nauwe integratie met Office en SharePoint 2013.

• Public 360º is verder versterkt ter ondersteuning van alle kanalen voor de publieke sector zoals digitale post, met inbegrip van Altinn en Digipost. Het is een nieuwe cloud-gebaseerde toepassing van publicatie dat het gebruik voor het publiek op Intranetsystemen gemakkelijker gemaakt. Public 360º werd onlangs de eerste case en records management applicatie op de Noorse markt met volledige NOARK 5-goedkeuring van het Noorse nationale archief.


Gartner-sept2013