Gartner & Awards

Toepassing wint DCM Award – Documentmanagement, case management

Als eerste organisatie in Nederland nam Bouwinvest vorig jaar de 360° software van Digitt in gebruik. Digitt heeft 360° for Business met de modules Core, Board & Council Management ingezet. De toepassing is door Digitt geleverd inclusief Outlook-, Office- en Windows verkenner-integratie en een PDF Converter. 360° ondersteunt onder meer de iPad als device. De toepassing van Digitt’s 360° software bij Bouwinvest is nu al bekroond met de DCM Award 2016 voor documentmanagement, case management, zaakgericht werken.

Bouwinvest – de gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers – heeft heel bewust voor 360° gekozen omdat dat systeem in eerste instantie speciaal voor de overheid is ontworpen. “Het heeft dus alle mogelijkheden in zich voor ingewikkelde besturen die moeten voldoen aan veel regelgeving en tegelijk informatie makkelijk moeten kunnen ontsluiten en afschermen”, stelt beheerder en directiesecretaris Martijn Kraijer.

360° komt de samenwerking ten goede
Bouwinvest vergadert nu in de digitale omgeving van 360°. Het maken, vastleggen, ordenen,  distribueren, verwerken, vinden en beheren van de documenten is vergemakkelijkt en versneld. Verantwoording van besluiten – van belang voor interne en externe toezichthouders – is eenvoudig digitaal te realiseren. Martijn Kraijer: “Met de inrichting van 360° kan de bestuurlijke besluitvorming van Bouwinvest veel efficiënter verlopen.”
Na de ingebruikname van de Board & Council-module is ook het 360° documentmanagement­systeem geïmplementeerd. De HR-afdeling nam als eerste het documentmanagementsysteem in gebruik. De informatie van die afdeling is privacygevoelig. Met het 360° documentenmanagement­systeem kun je zelf beslissen welke informatie je afschermt. Het delen van informatie met bijvoorbeeld een manager kan precies op maat. In het systeem is sprake van gedeelde workflows. Dat betekent dat medewerkers van bepaalde afdelingen elkaar niet over en weer via de mail op de hoogte hoeven te brengen. De gebruikers en beheerders van 360° vinden unaniem dat het systeem de samenwerking ten goede komt.

Frank van der Heijden, business proces analist bij Bouwinvest: “Wat ik erg goed vind aan het 360°-systeem is, dat je als medewerker het inzicht krijgt dat je niet zozeer informatie creëert ten behoeve van jezelf als wel voor de gehele organisatie. Het systeem dwingt iedereen om in dezelfde structuur te werken. Hierdoor ontstaat een bewustwording dat het loont om uniform om te gaan met informatie.”

Sinds de implementatie van de 360° software bespaart de organisatie veel tijd en geld. De concentratie op de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt is daardoor alleen maar toegenomen.

DCM Award
“Dit is een prachtig voorbeeld van een applicatie waarbij duidelijk wordt dat het niet alleen draait om digitale opslag, maar juist om volledig digitaal werken”, zei John de Waard, voorzitter jury DCM Awards, tijdens de Awards-uitreiking. “Hier wordt getoond hoe een goede implementatie van zaakgericht werken (ZGW) zijn vruchten afwerpt.”
“De toekenning van de DCM Award onderstreept de kracht van de toepassing van Digitt’s 360° software bij Bouwinvest. Een project met grote uitdagingen dat met veel succes is afgerond en nu ook met trots is gepresenteerd en erkend”, 
concludeert Barry Bakker, algemeen directeur Digitt.

Gartner

Digitt is de Nederlandse distributeur van 360°software van Tieto (voorheen) Software Innovation. Van 2011 tot en met 2015 was Software Innovation onderdeel van Gartner’s Magic Quadrant voor Enterprise Content Management (ECM). Gartner is een Amerikaans onderzoekbureau op het gebied van ICT oplossingen en innovatie en vergelijkt alle ICT-leveranciers op uitgebreide zaken zoals functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, innovatie, integratie en kosten. Toen Tieto Software Innovation overgenomen heeft is besloten om niet meer mee doen aan het onderzoek van het ECM Quadrant. Dit neemt niet weg dat de software van Tieto groot en goed genoeg is om deel te nemen aan dit internationale onderzoek. Digitt hecht veel waarde aan het ECM quadrant en hoopt dat Tieto snel weer deelneemt aan het onderzoek van Gartner.

TIETO IN TOP 100 GLOBAL TECH LEADERS DOOR THOMASS REUTERS

Tieto is door Thomson Reuters erkend als een Top 100 Global Technology Leader van 2018. Van de 100 bedrijven op de lijst zijn er 14 met hoofdzetel in Europa, waarvan er drie in de Scandinavische landen.

De resultaten zijn gebaseerd op een 28-factorenalgoritme dat prestaties meet over acht aspecten: financieel, management en beleggersvertrouwen, risico en veerkracht, wettelijke naleving, innovatie, mensen en sociale verantwoordelijkheid, milieu-impact en reputatie.

Deze erkenning bereikt Tieto op een punt waar de focus van het bedrijf de afgelopen jaren en investeringen in technologieën en nieuwe diensten zoals kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, cloud en digitale klantervaring zich in een stijgend tempo beginnen te ontwikkelen. Leest het volledige rapport op deze link.