In 2002 ontving Daniel Kahneman de Nobelprijs voor de economische wetenschappen voor zijn werk rondom cognitieve vooroordelen. Hij en Amos Tversky vonden leiders overmoedig in hun besluitvorming: persoonlijke vooroordelen, in combinatie met slechte processen en een gebrek aan voorbereiding, leiden tot slechte beslissingen. Verder onthulde het onderzoek van Harvard-professor Cass Sunstein hoe de beslissingsprocessen van het managementteam individuele beslissingsvooroordelen kunnen laten escaleren en de situatie verergeren. Dit kan verwoestende gevolgen hebben voor de bedrijfsprestaties.

Decisions heeft nauw samengewerkt met Knut Ivar Karevold, PhD, een universitair hoofddocent gedragseconomie aan de BI Norwegian Business School en aan de Universiteit van Oslo, om gedragswetenschappen toe te passen op deze technologie. De oplossing Decisions krijgt structuur voor, tijdens en na de vergadering die leidt tot meer betrokkenheid en betere beslissingen.

Mårten Skällenäs, directeur van strategie en innovatie bij bouwbedrijf Backe, zei dit: “Decisions heeft ons meer dan een technische oplossing geboden voor onze vergader uitdaging”, zei Mårten. “Het bouwde een people-first oplossing die ons in staat stelde om een ​​proces te creëren – bijna een methodologie – over hoe je met succes vergaderingen kunt leiden.” Voor de vergadering stelt de agenda tool organisatoren in staat om een ​​gerichte agenda te maken. Na publicatie kunnen groepsleden onderwerpen voorstellen, notities maken en materiaal rechtstreeks uploaden naar de agenda. Dit creëert een samenwerkingsproces dat aanwezigen voorbereid op de discussies en besluiten de genomen moeten worden tijdens de vergadering. Er is ook de Meeting Engagement Score ™, een eerste-van-zijn-soort algoritme dat het waarschijnlijke succes van een vergadering beoordeelt en voorspelt op basis van indicatoren van betrokkenheid en de agendakwaliteit. Lees meer over de Meeting Engagement Score ™ hier.

Tijdens de vergadering

Tik op “notulen” om de agenda in Word of OneNote te synchroniseren en maak eenvoudig vergader notulen die snel en naadloos na de vergadering met de deelnemers kunnen worden gedeeld.

Na de vergadering

Door gebruik te maken van de slimme aantekeningen functie in de Word- en OneNote-notulen sjablonen, synchroniseren taken en beslissingen met Microsoft Planner of Excel, zodat teambeslissingen gemakkelijk kunnen worden gevolgd en taken gemakkelijk kunnen worden beheerd. De invoegtoepassing Decisions voor Microsoft Teams stelt groepsleden in staat om samen te werken en vergaderagenda-items te bespreken, met gemakkelijk toegankelijke tabbladen voor eerdere en aankomende vergaderingen, vergadernotulen en een lijst met teambeslissingen en -taken.

Ga vandaag nog met Decisions aan de slag!