Vanuit Software Innovation wordt het gebruik van de nieuwste upgrade erg aanbevolen. In dit blog meer informatie over waarom upgraden belangrijk is.

Wat is een upgrade?
Eerst is het belangrijk duidelijkheid te scheppen over wat de definitie van een upgrade is. Een upgrade betreft een transitie met daarin zowel technische als functionele verbeteringen. Als we het hebben over een update dan spreken we over een transitie met enkel technische verbeteringen. Binnen de producten van Digitt noemen we deze upgrades ook wel  servicepack’s. Binnen een upgrade kunnen dan vervolgens weer updates worden vrijgegeven met enkel technische verbeteringen, zoals bijvoorbeeld performance verbeteringen. (Voorbeeld: Klant A zit op servicepack 7, update 1.)

Waarom is updaten/upgraden belangrijk?
Zowel updaten als upgraden is belangrijk, zeker als je als gebruiker gebruik wilt maken van de nieuwste mogelijkheden binnen het 360° product. Maar het is zeker niet de enige drijfveer om een upgrade uit te voeren.

“Het systeem werkt toch prima, waarom zou ik upgraden?”

Dit is korter termijn denken als je het mij vraagt en wel om de volgende redenen.

  • Een upgrade uitvoeren op een verouderd systeem is een risico. Het opknappen van een verouderd systeem is altijd gevaarlijk, omdat een upgrade niet bedoel is voor oudere systemen. Een upgrade is namelijk enkel een vervanger van zijn voorganger en niet de vervanger van de voorganger van de voorganger. Als men upgraden nalaat, wordt de achterstand enkel groter en groter en creëert men een soort sneeuwbal effect.
  • De nieuwste upgrade wordt beter ondersteunt. Binnen Digitt werkt men altijd met de nieuwste servicepack (tijdelijk 8) met de nieuwste update. Ook Software Innovation werkt uiteraard met de nieuwste versie van het systeem. Logischerwijs is ondersteuning ten aanzien van het nieuwste systeem makkelijker dan een aantal upgrades geleden. Daarnaast kan een leverancier zelfs een bepaalde versie of servicepack vereisen om überhaupt nog ondersteuning te leveren.
  • Het beheer is eenvoudiger op de nieuwste servicepack & update. Soms zitten er wat technische fouten in de eerste release van een servicepack en daarom worden er updates uitgebracht. Vaak lopen applicatiebeheerders en gebruikers aan tegen problemen die kunnen worden verholpen als er een update wordt doorgevoerd.

Naast negatieve vooruitzichten om servicepack’s en updates door te voeren zijn er ook positieve beweegredenen om de nieuwste servicepack in te willigen.

  • Een upgrade zit vol met functionele verteringen, zoals bijvoorbeeld de drag and drop functionaliteit (hieronder weergeven).
  • Mogelijke “bugs” worden weggewerkt in zowel updates als upgrades.
  • Ondersteuning kan vaak sneller worden geleverd.

 

Drag & drop functionaliteit binnen servicepack 8:

dragdrop4