IT-compliance voor een softwareleverancier in een snel veranderende markt

Efficiënt, eenvoudig en veilig IT-compliance waarborgen voor een softwareleverancier in de verzekeringswereld.

Het succesvol runnen van een softwarebedrijf betekend het continu verbeteren van je software om competitief te blijven. Met het doorvoeren van verbeteringen komt ook het onvermijdelijke risico van bugs en fouten. Het opzetten van een sterk en goed beheerd IT-compliance framework is hierbij essentieel. Een softwareontwikkelaar voor high-end ICT-oplossingen binnen de verzekeringsbranche is hierop geen uitzondering. De organisatie verbetert de software continu om te kunnen voldoen aan de snel veranderende marktvereisten van hun doelgroep. Impero stelt hun in staat om op een nieuwe, slimmere manier omgaan met hun IT-compliance, controls en reviews. Het heeft hun in staat gesteld hun IT-framework en ‘best practices’ systematisch in te regelen en te automatiseren. Momenteel is de Risk en Control oplossing bij hun ingeregeld voor de Duitse, Zwitserse en Engelse entiteiten, en meerdere entiteiten in andere landen zullen volgen.

“Het implementeren van Impero heeft ervoor gezorgd dat wij onze interne processen in kaart hebben gebracht en gereguleerd. Dit om ons IT-framework te monitoren, reviewen en te controleren. Hiermee zorgen we voor een hoger niveau van transparantie, accuraatheid en compliance in onze bedrijfsvoering. Een set van systematische regels stelt ons in staat workflows geautomatiseerd uit te voeren of te updaten. Hiermee zijn we van papier gebaseerde en tijd consumerende werk routines naar één geïntegreerde oplossing gegaan. Dit centraliseert en vereenvoudigd onze middelen om te monitoren en sturing te kunnen geven. Tegelijkertijd biedt het voor zowel onze interne als externe auditors een gemakkelijke, efficiënte en veilige manier om toegang te krijgen tot alle controls en de bewijsvorming.”

Aanzienlijke besparingen en voordelen

Gezien dit bedrijf Impero pas recent heeft geïmplementeerd, zou je denken dat het bedrijf slechts beperkte kennis heeft van de werking van de oplossing of hier merkbaar de voordelen van ervaart. De organisatie heeft echter gekozen voor een relatief lange testfase om zoveel mogelijk interne processen alvorens de daadwerkelijke implementatie te kunnen beschrijven. Mede door de goede voorbereiding en de periode waarin ze Impero al konden uittesten wist de organisatie een helder beeld te krijgen van de vele voordelen die zij hieruit konden halen.

“We zijn van een op papier gebaseerde werk routines gegaan naar digitale review en control processen voor alle IT frameworks. Dit betekent we aanzienlijk tijd gaan besparen ten opzichte van de eerdere uitvoering. Ook de minimalisatie van fouten en de hogere mate van transparantie en compliance zijn factoren die zullen bijdragen aan een soepeler verloop van de dagelijkse IT-werkzaamheden.”  

Challenge Oplossing Resultaat
Gedecentraliseerd IT control framework met verschillende control en review processen vanwege meerdere entiteiten verspreid over de wereld.

 

Een gemeenschappelijke compliance oplossing en hulpmiddel, volledig geïntegreerd en centraal beheer. Eenvoudige en efficiënte uitrol van interne controls en reviews. Toegenomen transparantie, flexibiliteit en compliance.

 

Gecentraliseerde tool voor het eenvoudig, efficiënt en veilig toegang verlenen tot alle IT controls en bewijsvorming.

Handmatig, tijdrovende interne review, resulterend in problematisch hoge doorlooptijden in de uitvoering. Een wereldwijde IT-organisatie die voorzien in een gemeenschappelijk platform voor alle controls en control frameworks. Besparing van bedrijsmiddelen vanwege verbeterde externe auditing.

 “Het uiteindelijke doel is om dusdanig tijd en geld te besparen om zo competitief en klantgericht mogelijk te kunnen blijven. Kijkend naar te toekomst, waarin ook rekening gehouden wordt met de toenemende mate van verplichtingen en complexe wet- en regelgeving – Hopen we zo veel als mogelijk de controls en reviews te automatiseren.”

Simpel, flexibel en intuïtief

Met goed ingerichte interne processen en frameworks heeft de softwareleverancier voor verzekeringsbranche een goede uitgangspositie om nog meer voordelen te halen uit complexe vlakken zoals IT-security, interne en externe audits, alsmede de algehele IT-compliance. Gelijk na de implementatie heeft Impero zijn waarde kunnen laten zien door direct een flinke besparing van bedrijfsmiddelen op te leveren. De flexibele en intuïtieve structuur van de oplossing heeft de softwareleverancier in staat gesteld om eenvoudig en efficiënt aanpassingen te maken gedurende het inrichten en het opnieuw toekennen van de controls. Door Impero te gebruiken zijn de interne IT controls vereenvoudigd, deels geautomatiseerd en biedt het de organisatie het gewenste niveau van transparantie en compliance.