Tieto is overeengekomen met Technip een wereldleider op het gebied van project management, engineering en constructie. De overeenkomst betreft een wereldwijde implementatie.

Processen standaardiseren

Technip wil haar processen verder gaan standaardiseren met behulp van een document management systeem.  Gekozen is voor ProArc een marktspecifieke DMS oplossing.

“Deze overeenkomst  is een mijlpaal voor ons. Technip is een van ‘s werelds grootste olie-bedrijven en we kijken uit naar het toevoegen van waarde aan haar activiteiten”, zegt Anders Johnsen, hoofd van ProArc bij Tieto.

Om rendabel te blijven en de efficiëntie te verhogen, heeft Technip zich de laatste jaren gefocust op standaardisatie en het automatiseren van processen.

“Wij geloven dat ProArc voldoet aan de eisen van Technip. Het is een bewezen en gestandaardiseerde oplossing voor document management en we kijken uit naar de start van de samenwerking,  voegt Johnsen toe.

Het voornaamste doel van deze overeenkomst is het standaardiseren van van software-oplossing voor de regio Noordzee Canada (NSC). Dit is inclusief het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.  

Waarom Tieto?

Een rede is dat ProArc standaard uit het doosje al veel van de door Technip gevraagde functionaliteit bevat. Daarnaast heeft Tieto/Software Innovation een bewezen track record als het gaat om dit soort grote projecten.  

Positie van Tieto op de markt

Door de toekenning van dit nieuwe contract zal Tieto haar positie in de olie- en gasindustrie versterken. Tieto werkt namelijk al samen met een aantal bedrijven in deze sector. Hier verzorgt het onder andere: software oplossingen, business transities, cloud-oplossingen, infrastructuur operaties, datacenterdiensten en logistiek. Tieto ondersteunt haar klanten met producten en diensten die helpen om de kosten te verlagen en processen te stroomlijnen.

tieto_logo_blue_3