Elon musk, CEO van Tesla, wil dat zijn medewerkers het aantal nutteloze vergaderingen tot een minimum beperkt. Zijn bedrijf loopt tegen grote problemen aan met de levering van de Tesla Model 3. In een effort om de bedrijfsvoering te stroomlijnen heeft Musk het gehele personeelsbestand een mail gestuurd waarin hij onder andere schrijft dat lange vergaderingen ‘de plaag van grote organisaties’ zijn. Verder zegt hij “Het is niet onbeleefd om weg te lopen, het is onbeleefd om iemand te dwingen te blijven en zijn tijd te verdoen” en als er vergaderingen plaatsvinden moeten deze “erg kort” gehouden worden.

Nu lijkt zijn visie op vergaderingen wat radicaal, maar toch heeft hij een goed punt. Vergaderingen waar je niks aan toe te voegen hebt en zelf ook weinig mee kan zijn een ‘waste of time’. Nu kan dit natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Soms wordt er vergaderd om het vergaderen en is het doel allerminst concreet en duidelijk, waardoor je na de vergadering jezelf afvraagt wat er nu eigenlijk besproken is. Anderzijds komt het ook veel voor dat de deelnemers zich maar zeer beperkt hebben voorbereid en hierdoor de vergadering snel neigt naar de randzaken in plaats van een inhoudelijke discussie waarin overwogen beslissingen genomen worden. In beide gevallen is er sprake van inefficiënte vergaderingen wat de besluitvorming en daarmee ook de bedrijfsprestaties ten slechte komt.

Met Decisions voor Office 365 zorg je dat efficiënte vergaderingen weer de regel worden. Agendapunten hebben een doel en de opvolging wordt vastgelegd en actief gemanaged. Het resultaat en de voorbereiding van de vergadering staan centraal en daarmee ook de doeltreffendheid. Vergaderen is daarnaast natuurlijk alleen maar zinvol als de deelnemers goed voorbereid zijn en met Decisions wordt dit een heel stuk eenvoudiger. Alle informatie is voorhanden, direct vanuit het gemak van de bekende Office omgeving en op al je apparaten. Annotaties, communicatie, aantekeningen en documentatie gecentraliseerd en ingericht voor een efficiënte voorbereiding. Bovendien meet je met de Meeting Engagement Score hoe effectief het vergaderorgaan als geheel is in de voorbereiding. Waardevolle tools voor iedereen die net als Elon Musk streeft naar een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Meer informatie over Decisions vind je hier.

 

 

Tags: